Bette Morten udkommet på Byens Forlag

Så! 10641125_715492225190013_2036582987492238899_n

Udkom børnebog nummer to: Bette Morten. En historie på rim og versefødder om en bette dreng, der ikke har det særlig godt derhjemme, så han tager sagen i egen hånd og stikker af. Han tager flere chancer end hans mor ville have syntes var godt, hvis hun vidste hvor han var. Men heldigvis er det netop ikke altid Mor, der ved hvad der er godt, og ikke ulig Niels Holgersen på dennes forunderlige rejse er Morten vældig heldig og reder dagen i flere situationer der ellers så truende nok ud.

Jeg er usandsynlig glad for at mit lille sproglige værk har set dagens lys. Historien er skrevet tilbage i 2010, hvor jeg så ironisk ville have været ude at rejse, men brækkede nakken på min skiferie blot fire dage inden min planlagte flyafgang til Chennai, Indien. Med en knækket anden halshvirvel (hangman fracture!) sad jeg nu hjemme i Danmark – immobil med udlængsel og så på foråret. Min udlængsel blev kanaliseret ud igennem Morten. Jeg skrev og skrev. Over 80 vers! Idag er historien nede på 48. Den er perfekt som højtlæsning, det er som at synge sig igennem en lækker salme; at optræde som de farlige og kære karakterer og fryse, kløjs i udtalen og blive forlegen med dem.

Bogen udkom i primo september 2014 på Byens Forlag i København. Igen har Michelle Hilden været grafisk konsulent, Marie og Stine fra forlaget har hårdhændet slettet kommaer, så det passer med reglerne for det nye og Thomas er den kreative direktør, som disker op med stribevis af arrangementer hvor forlagets publikationer læses højt og forfatterne præsenteres på græs, messegulv mv.

Læs et uddrag af historien her:krokodille

 

https://idaexner.wordpress.com/2013/06/30/bette-mortens-odysse/

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s